Wednesday 2 March 2016

“Contact Making Seminar”(CMS) United Kingdom 20/02/2016 – 25/02/2016



 

Ο φορέας  Κ.Σ.Δ.Ε.Ο « ΕΔΡΑ» συμμετείχε στο διακρατικό σεμινάριο σχετικά με τη δικτύωση φορέων, στο πλαίσιο του προγράμματος  Erasmus Plus 2014-2020 – ΚΑ1 – Κινητικότητα νέων και εργαζόμενων με νέους , το οποίο διοργανώθηκε  από τον οργανισμό “One Terrene International” (https://www.otinternational.org).



Η Μαρία , από το Σημείο ενημέρωσης πολιτών για υπηρεσίες ψυχικής υγείας και επανένταξης και πρόληψης και προαγωγής υγείας παιδιού και οικογένειας, που λειτουργεί ο φορέας ΕΔΡΑ, και η Μαργαρίτα, φροντίστρια νέων με αναπηρίες στη στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης «Νεφέλη»,  ταξίδεψαν στο Ηνωμένο Βασίλειο (UK), και συγκεκριμένα στην περιοχή του Mill Hill του Λονδίνου, από τις 20 έως τις 25 Φεβρουαρίου 2016, προκειμένου να συμμετέχουν στο  Contact Making Seminar” .




Στο πρόγραμμα συμμετείχαν , επίσης, εκτός από τους συμμετέχοντες της Ελλάδας, άλλοι 22 εκπρόσωποι από το Κόσοβο, την Ουγγαρία, την Ιορδανία, τη Τουρκία, την Ουκρανία, την Πολωνία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Γεωργία, την Εσθονία, την Κύπρο και το  Ηνωμένο Βασίλειο.  






Κατά τη διάρκεια του 6ήμερου προγράμματος, δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν απόψεις και να διατυπώσουν προβληματισμούς, φόβους, ιδέες κα προτάσεις σχετικά με τα συστήματα υγείας σε διάφορες χώρες , τα συστήματα εκπαίδευσης, τη προώθηση υγιεινών τρόπων ζωής για τους νέους, τα ανθρωπινά δικαιώματα, την εργασία αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στις xώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Πιο συγκεκριμένα,  όπως αναφέρουν η Μαρία και η Μαργαρίτα :
"εργαστήκαμε σε ομάδες, συζητώντας για τα δικαιώματα των μεταναστών, για την επαγρύπνηση αυτών ώστε να τα διεκδικούν, για την ενίσχυση της συμμετοχής τους στην κοινότητα που διαμένουν, καθώς και για τα εργαλεία ώστε να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι. Στο τέλος της ομαδικής εργασίας, παρουσιάστηκε η δουλεία στην ολομέλεια".
...
" Επίσης, μέσα από ομαδικές εργασίες,  συζητήσαμε για τα προβλήματα των δημόσιων συστημάτων  υγείας των συμμετεχόντων χωρών, την ενεργή συμμετοχή των πολιτών σε αυτά καθώς και τρόπους προώθησης για πιο υγιεινό τρόπο ζωής." 

"Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην πρόληψη, υγιεινή διατροφή, γνώση των αναγκών του σώματος μας και ατομική εξέλιξη π.χ. ψυχοθεραπεία ως μέσο τόνωσης του οργανισμού, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά.  Στο τέλος της ομαδικής εργασίας, παρουσιάστηκε η δουλεία στην ολομέλεια."












Μέσα από μια μεγάλη ποικιλία από εκπαιδευτικές βιωματικές δραστηριότητες MH τυπικής μάθησης, δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αναπτύξουν ομαδικές, δημιουργικές, πνευματικές και ψηφιακές δεξιότητες, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν για τη συμμετοχή τους το πιστοποιητικό «YOUTH PASS».

Στο τέλος των εργασιών όλων των ημερών, οι συμμετέχοντες δημιούργησαν ολιγόλεπτα βίντεο σχετικά με  τα θέματα που συζητήθηκαν, όπως τα οφέλη των κρατών εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, η επιθυμία των υπολοίπων κρατών να ενταχτούν σε αυτήν, αντιρατσιστικά μηνύματα κ.α., τα οποία παρουσιάστηκαν την τελευταία μέρα του σεμιναρίου
Όλα τα βίντεο θα  είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του οργανισμού:   https://www.otinternational.org .

Επίσης , δόθηκε η δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες, να γνωρίσουν την κουλτούρα, τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις καθώς και τις γεύσεις των υπόλοιπων κρατών που συμμετείχαν με τη διοργάνωση διαπολιτισμικών βραδιών (Cultural Nights), αλλά και να παρουσιάσουν την Ελλάδα.
 













Τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν τη πόλη του Λονδίνου και ενημερώθηκαν για την επαγγελματική αποκατάσταση, τα εργασιακά δικαιώματα και τα συναισθήματα των εργαζομένων του Λονδίνου.









1 comment:

  1. I m Turkish

    I saw this event from my friends account
    I was last week in Greece, athen, santorini, selaniki, and the closest city which close to border..

    I saw almost 17 countries, but what i felt in greece that was very different than everywhere.... i feel at home in Greece, people were too nice, too helpful, we re sharing same culture, guys please dont forget, the problems are politics, we like you how we like our sister or brother, Turks and Greks are brother forever... All the best for Greeces

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...