Thursday 9 June 2016

Αγαπητοι φίλοι-αγαπητοί εθελοντές,
Ο φορέας Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ συμμετέχει στο πρόγραμμα  "Ambassadors on Intercultural Dialogue Education".
Το πρόγραμμα υλοποιεί η οργάνωση Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων (United Societies of Balkans) από τη Θεσσαλονίκη (http://www.usbngo.gr/en).
 
Εταίροι του προγράμματος: Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ, SCI Hellas, PRAXIS,  AENAO, Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων - KANE, You in Europe, System and Generation,  Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ), Όμιλος για την UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Anna Lindh Foundation   (www.annalindhfoundation.org).
Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε 20 συμμετέχοντες (18-30 χρόνων) από 10 οργανώσεις – μέλη του Ελληνικού Δικτύου του Ιδρύματος Anna Lindh, να ασχοληθούν με κοινωνικά ζητήματα, μέσω της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και διαλόγου.

Οι δραστηριότητες του προγράμματος ακολουθούν τη μεθοδολογία της  συνδυασμένης τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης και ασχολούνται με τα θέματα των διακρίσεων, την αντιμετώπιση ρατσιστικών συμπεριφορών, τη ρητορική μίσους, κλπ.

Το πρόγραμμα αποτελείται από τρία (3) ξεχωριστά σεμινάρια. Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, οι συμμετέχοντες θα εμπλακούν σε διάφορες δραστηριότητες, που στοχεύουν στην προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προκειμένου να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, στάσεις και αντιλήψεις, που αφορούν κοινωνικές αξίες,  όπως η ιδιότητα του ενεργού πολίτη, η κοινωνική ένταξη και η ευημερία. Επιπλέον, μετά το σχέδιο, οι συμμετέχοντες αναμένεται να επιστρέψουν στις οργανώσεις τους, αποφασισμένοι να καταργήσουν στερεότυπα και προκαταλήψεις στις τοπικές τους κοινότητες, μέσα από την υλοποίηση των δικών τους πρωτοβουλιών που θα πολλαπλασιάσει τις επιπτώσεις αυτού του έργου.

Το πρώτο σεμινάριο υλοποιήθηκε ήδη στην Θεσσαλονίκη στις 16 - 20/05/2016 (σχετική αναφορά : http://volunteersinedra.blogspot.gr/2016/06/ambassadors-on-intercultural-dialogue.html) . 

Το δεύτερο σεμινάριο, με θέμα « Conflict Management and the Intercultural Dialogue», θα υλοποιηθεί 28 Ιουλίου – 1 Αυγούστου 2016 στη Θεσσαλονίκη και το τρίτο με θέμα «Step from the Xenophobia to the Xenophilia», αναμένεται να υλοποιηθεί τον Οκτώβριο 2016 στη Θεσσαλονίκη (οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν εγκαίρως).
Το πρόγραμμα καλύπτει το 100% των εξόδων μετακίνησης, διαμονής και διατροφής.

Η ΕΔΡΑ ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΗΣ.

ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΕΜΑΙΛ εως 30/6/2016: edra.evs@gmail.com 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στο site του συντονιστή του Προγράμματος:
United Societies of Balkans NGO (U.S.B.) http://www.usbngo.gr/en
Tel. +30 2310 215629
Mail. 
aide.in.alf@gmail.com

 Ενσωματωμένη εικόνα 1
The Anna Lindh Foundation is an inter-governmental institution
bringing together civil society and citizens across the Mediterranean
to build trust and improve mutual understanding


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...