Monday 5 September 2016

Η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ στο 3ο σεμινάριο του προγράμματος "Ambassadors on Intercultural Dialogue Education".


Η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ συμμετέχει στο πρόγραμμα  "Ambassadors on Intercultural Dialogue Education".  
 
Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε 20 συμμετέχοντες (18-30 χρόνων) από 10 οργανώσεις – μέλη του Ελληνικού Δικτύου του Ιδρύματος Anna Lindh, να ασχοληθούν με κοινωνικά ζητήματα, μέσω της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και διαλόγου.

Οι δραστηριότητες του προγράμματος ακολουθούν τη μεθοδολογία της  συνδυασμένης τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης και ασχολούνται με τα θέματα των διακρίσεων, την αντιμετώπιση ρατσιστικών συμπεριφορών, τη ρητορική μίσους, κλπ.

Το πρόγραμμα αποτελείται από τρία (3) ξεχωριστά σεμινάρια:

 Το πρώτο σεμινάριο υλοποιήθηκε ήδη στην Θεσσαλονίκη στις 16 - 20/05/2016 (σχετική αναφορά : http://volunteersinedra.blogspot.gr/2016/06/ambassadors-on-intercultural-dialogue.html) .

Το δεύτερο σεμινάριο με  θέμα « Conflict Management and the Intercultural Dialogue» υλοποιήθηκε στις 28/07 - 1/08/2016 στη Θεσσαλόνικη (σχετική αναφορά: http://volunteersinedra.blogspot.gr/2016/09/ambassadors-on-intercultural-dialogue.html)  

Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν σε διάφορες δραστηριότητες, που στοχεύουν στην προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να αποκτήσουν νέες γνώσεις, στάσεις και αντιλήψεις, που αφορούν σε κοινωνικές αξίες,  όπως η ιδιότητα του ενεργού πολίτη, η κοινωνική ένταξη και η ευημερία.

Το τρίτο σεμινάριο με θέμα «Step from the Xenophobia to the Xenophilia», θα  υλοποιηθεί στις 4 - 8 Οκτωβρίου 2016 επίσης στη Θεσσαλονίκη.
 
Η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ με τους εθελοντές της θα είναι και πάλι εκεί! 


Το πρόγραμμα υλοποιεί η οργάνωση Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων (United Societies of Balkans) από τη Θεσσαλονίκη (http://www.usbngo.gr/en).
 
Εταίροι του προγράμματος: Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ, SCI Hellas, PRAXIS,  AENAO, Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων - KANE, You in Europe, System and Generation,  Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ), Όμιλος για την UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Anna Lindh Foundation   (www.annalindhfoundation.org).

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στο site του συντονιστή του Προγράμματος:
United Societies of Balkans NGO (U.S.B.) http://www.usbngo.gr/en
Tel. +30 2310 215629
Mail. 
aide.in.alf@gmail.com
 Ενσωματωμένη εικόνα 1
The Anna Lindh Foundation is an inter-governmental institution
bringing together civil society and citizens across the Mediterranean
to build trust and improve mutual understanding

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...